Artiști de operă Young

Cheptanari Drăgălina

SOPRANO COLORATURĂ​

Studii:

2004-2008 Colegiul de muzică ” Ștefan Neaga”, Specialitatea Canto academic;

2009-2014 Academia de Muzică,Teatru și Arte Plastice Specialitatea Canto academic.

Premii obținute:

2017- Premiul 2 la Festivalul – Concurs de creație şi interpretare a Romanței.

2019 – Premiul 3, Festivalul-Concurs de creație şi interpretare a Romantei.

 

Repertoriu in Studiu:

Gilda din opera
„Rigoletto”
Violeta din opera ” La Traviata”
Lucia din opera „Lucia di lamermour”

Bianca Timaru

SOPRANO COLORATURĂ​

Bianca Timaru este o soprană de coloratură româncă, născută în orașul Sfântu Gheorghe din România. A început să studieze muzica la Liceul de Arte din orașul natal unde a luat mai întâi lecții de pian, iar mai apoi a început să studieze cântul vocal clasic.

Și-a continuat studiile la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov unde a obținut în 2019 diploma de Licență, finalizând cursurile ca șef de promoție și în 2021 diploma de Masterat. Din anul 2019 și până în anul 2021 a fost îndrumată de lect. univ. dr. Mihaela Buhaiciuc.

A interpretat rolul Belindei din opera Dido and Aeneas de Henry Purcell, spectacol care a avut loc la Centrul Multicultural al Universității în anul 2016. Opera a fost acompaniată de orchestra Kronstadt și dirijată de Koichiro Kanno. În anul 2017 a prezentat pe scena Operei Brașov rolul lui Eros din opera Orfeo ed Euridice de C. W. Gluck, iar în anul 2018 a interpretat rolul Nella din opera Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, ambele spectacole făcând parte din laboratorul experimental de operă.

A concertant în primăvara anului 2019 alături de orchestra Facultății de Muzică, interpretând aria păpușii Olympia „Les oiseaux dans le charmille” din opera Povestirile lui Hoffmann și în vara aceluiași an a interpretat alături de orchestra Kronstadt aria „Tornami a vagheggiar” din opera Alcina de Georg Friedrich Händel.

A participat de mai multe ori la programul de vară intitulat „International Summer Voice Program” în cadrul căruia a luat lecții de actorie, balet și canto. În cadrul acestui program a studiat scene din Mikado, Le nozze di Figaro, Dido and Aeneas și Dialogues des Carmélites.

În luna Octombrie a anului 2019 a participat la un Master class ținut de profesorul dr. Valentin Lanzrein la sfârșitul căruia a interpretat cantata „Warum verstellst du die Geberden?” de Georg Philipp Telemann.

În luna Septembrie a anului 2022 a fost implicată într-un proiect inițiat de Institutul Goethe din București intitulat „Opera in your pocket” care s-a finalizat cu două spectacole în data de 17 și 18 Septembrie la Teatrul Odeon din București a trei opere contemporane. Proiectul a avut ca scop aducerea muzicii contemporane mai aproape de publicul român, iar cele trei opere au fost compuse pe parcursul anului 2022. A interpretat rolul Fata 3 în opera E vina ta!!!!!! de Simona Strungaru, rolul Călăuza 1 în opera Banii, Banii, Banii de DanDe Popescu și rolul Alga 1 în opera Ciorbă primordială de Sebastian Androne-Nakanishi.

Scroll to Top